Scholarships

This article is only available in Dutch We are looking for a volunteer who would like to translate text in English from Dutch. Please contact therefore our president Jean-Pierre Roobrouck.

Waregem – Ngarama (Gatsibo)
Wie helpt Eric?
Wie helpt een kind in onze Waregemse zusterstad ?

Eric is een goeie jongen, die leeft in onze zusterstad Ngarama in dat mooie land Rwanda. Hij wil studeren, want hij wil zijn mama en zijn zussen helpen. Papa werd vermoord in de volkerenmoord, maar Eric hoopt nu op een betere toekomst. En die heeft hij.

Want 2 Waregemse gezinnen staan in voor zijn studies aan de universiteit ! Eric zit nu al in het tweede jaar en legt goeie examens af in de faculteit chemie.

Na zijn studies kan hij werk zoeken en zijn familie vooruithelpen. Eric is de nieuwe generatie die Rwanda er weer bovenop kan brengen.

Wie studies helpt bekostigen in Rwanda, kan hier in België die som aftrekken (vanaf € 40,- per jaar) van de belastingen. Daarvoor reikt de vereniging UMUBANO fiscale attesten uit.

Onderwijs is de basis van een goede toekomst.

Stad Waregem helpt Ngarama door watervoorziening, micro-kredieten, cursussen bijenteelt en nog veel andere projecten. Maar nu kan elke Waregemnaar ook nog zelf initiatief nemen want jumelage is niet alleen een uitwisseling tussen autoriteiten maar schept ook een nauwe band tussen de burgerbevolking die elkaar helpt, begrijpt en bijstaat.

Een weeskindje de kans geven om school te lopen, kost 10 euro per maand. Als jij dat kindje zo helpt om een opleiding te krijgen, dan heb je de toekomst van dat kind gered. Je bent zeker dat je geld voor dat kindje besteed wordt, want onze Waregemse organisatie werkt samen met een organisatie in Ngarama, met wie wij een nauw contact onderhouden. Je ontvangt een foto van het kindje en regelmatig een briefje. Wil je ooit op bezoek gaan, dan kunnen wij je hierbij helpen. In één jaar heb je dus 12 x 10 euro geschonken, die 120 euro kun je aftrekken van je belastingen.

Maar er zijn ook kinderen die gehandicapt zijn, en die zo graag een beroep willen leren als ze 14 jaar zijn. Dan kunnen ze later voor zichzelf zorgen. Ook hier weer is jouw gift van 10 euro per maand, de redding.

Secundair en hoger onderwijs kosten natuurlijk heel wat meer en daarom is een gift van 10 euro of 15 euro een noodzaak. Maar het spreekt vanzelf dat jongeren die bekwaam zijn, hongeren naar een hogere opleiding. Help je één van hen, dan correspondeert hij of zij met jou persoonlijk. Ngarama zal uit zijn armoede kunnen opstaan, als deze jonge generatie studeert of een beroep leert.

Jij bent die hefboom. Door jouw steun gaat niet alleen dat kind vooruit, maar heel dat gezin en eigenlijk help je heel Ngarama vooruit.

Onze actie wordt gesteund door mensen die het goed menen, sommigen van onze groep zijn al in Ngarama geweest om te helpen bij de Waregemse projecten: Jozef Caudron, Paul Kindt, Christa Meersman, Karel Platteau en Maria Stevens.

Deze actie vindt plaats in het kader van het project “studiebeurzen” van de Vlaams-Rwandese Vereniging Umubano vzw. VRW Umubano is al heel lang actief in Rwanda en beschikt over de nodige erkenning van het ministerie om fiscale attesten uit te reiken.

De organisatie in Ngarama bestaat uit Athanase, Pascal, Ruth en James.

Wij kunnen je nog alle informatie geven die je maar wenst.

Contactadressen :

Jozef Caudron
Berkenlaan 38
8790 Waregem
056 71 49 74
jozefmcaudron@hotmail.com

Karel Platteau
Hekkeniersstraat 8
8791 Beveren-Leie
056 32 79 11
karelplatteau@hotmail.com

Christa Meersman
Hekkenierstraat 22
8791 Beveren-Leie
056 70 15 86
Christa.meersman@skynet.be

Ann Callens
Kleurvinge 1
8791 Beveren-Leie
056/72 38 30
remmery1@gmail.com

Wil je de studies van een kind, een leerling of een student bekostigen, vul dan dit strookje in en stuur het naar één van de bovenstaande personen. Je kan ook een é-mail sturen. Je krijgt dan van ons verder nieuws.

(om het strookje te kunnen af drukken klik je op de knop onderaan dit artikel)

NAAM …………………………………………………………………………………..
ADRES …………………………………………………………………………………..
TEL of E-mail …………………………………………………………………………………..

Is bereid maandelijks
o 10 euro
o 15 euro
te storten op de rekening

IBAN: BE79 0682 4065 7633

BIC: GKCCBEBB

Op naam van: UMUBANO vzw, te VICHTE

met de vermelding “steun voor een kind/student in Ngarama”

Wij zorgen voor een fiscaal attest voor stortingen vanaf €40,- per jaar.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook