Library & links

This page needs to be translated. Volunteers are welcome.

GENERAL

Weblink De Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Verneem alles over de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Weblink Belgische Technische Coöperatie (BT – CTB)

Als openbare dienstverlener steunt BTC ontwikkelingslanden in hun strijd tegen armoede. Concreet beheert BTC ruim 200 projecten in 25 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. BTC is verder ook bekend van de studie- en stagebeurzen, de algemene info

Weblink De 4de pijler

Het 4de pijlersteunpunt van de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking verschaft informatie en advies aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden.  

U vindt ons ook terug op hun website 

Weblink Donor Info

“Geven…maar aan wie?”, is een vraag die velen zich af en toe stellen. De databank Donorinfo.be verschaft objectieve gegevens over verschillende organisaties die meewerken aan het goede doel, zodat je zeker een goede zaak vindt die bij je past. Donorinfo heeft tot doel deze informatie op een zo transparant mogelijke wijze weer te geven. Zo kan de schenker in functie van zijn eigen criteria een keuze maken uit een divers aanbod van meer dan 220 goede doelen die personen in nood helpen.

Weblink Gatagara

Priester Joseph Fraipont stichtte in 1958 met de steun van Misereor een centrum voor gehandicapten te Gatagara. Sinds 1962 verstrekken ook de Auxiliaires Féminines Internationales kwaliteitszorg in dit Home de la Vierge des Pauvres

Weblink Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting stelt gegevens over goede doelen (bv. financiële gegevens van de Nationale Bank van België) ter beschikking van een breed publiek. Dit wekt vertrouwen bij partners én donateurs. Via Goededoelen.be zetten we Belgische verenigingen en stichtingen in de kijker. Dat gebeurt uiteraard via de website, maar ook via de bijhorende nieuwsbrief en social media-kanalen.

Weblink Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De zogenaamde Millenniumdoelstellingen werden opgevolgd door Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals.  Deze worden onderschreven door Umubano.  Via deze link verneem je er alles over.

Weblink Startkabel Rwanda

Een verzameling weblinks over Rwanda.

Weblink Stedenband

Hier vindt u informatie over de stedenband met Gatsibo

GENDER

Weblink SOLFA

Sinds 2006 stimuleert het ‘Solidariteitsfonds Afrikaanse Vrouwen’ of ‘Solidarité femmes Africaines’ zelfredzaamheid en lokale solidariteit met als doel de levensomstandigheden van vrouwen in (Centraal-)Afrika te verbeteren.

YOUTH

Weblink Kinderhulp Rwanda

Een vzw die steun verleend aan Rwandese weeshuizen en weeskinderen vanuit Kruishoutem.

AGRICULTURE

Weblink Bees for development

Bees for Development Trust is an international charity working to promote sustainable beekeeping in developing countries, to support livelihoods and to conserve biodiversity.

ORGANISATIONS

Weblink Nationale Loterij

Lees meer over de subsidieregeling van de Nationale Loterij

Weblink Ontwikkelingshulp Oost-Vlaanderen

Link naar de provincie Oost-Vlaanderen met informatie over ontwikkelingssamenwerking en mondiale solidariteit.

Weblink West-Vlaanderen

Het wereldhuis : Forum voor relaties van de provincie West-Vlaanderen met het zuiden.

Weblink Noord-Zuid Waregem

Alles over de noord-zuid organisaties in Waregem

Weblink Paters Salezianen

De paters Salezianen van Don Bosco hebben aan het Lac Muhazi, niet ver van de hoofdstad Kigali, een zeer dynamisch project dat ten goede komt aan de lokale bevolking.  Via deze link kan je een YouTube film daarover bekijken. (de film duurt ongeveer 20 minuten en het commentaar erbij is Frans gesproken)

MAGAZINES

Weblink De Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Glo.be de nieuwsbrief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in jouw mailbox ontvangen: klik op de link

Print Friendly, PDF & Email
Facebook