UMUBANO BOUWT TWEEDE WATERESERVOIR IN MUTETE

Een recordprestatie

Drie maanden na “De Warmste Week” (december 2019) is een deel van de opbrengst al geïnvesteerd in de scholengroep van Mutete in Rwanda. Umubano gaf al in januari 2020 opdracht aan CPPA KISARO voor de bouw van een tweede ondergrondse regenwatertank van 30m³.

Het eerste regenwaterreservoir van 30 m³ werd daar in juli 2019 gebouwd. We rekenden erop voldoende activiteiten te organiseren tijdens de Warmste Week van december om de tweede citerne te kunnen bouwen. Dankzij het geboekte succes van die activiteiten gaven we in januari 2020 opdracht aan Gerard Moerman om tijdens zijn verblijf in Kisaro de bouwploeg naar Mutete te sturen. Tussen 15 februari en 20 maart werkten zij de citerne af.

Jammer genoeg stelde men op dat moment de eerst coronabesmettingen vast in Rwanda. Door de preventiemaatregelen moesten de werken stilgelegd worden. De afvoergoten van de twee aangrenzende klassenblokken die naar de citernes leiden zullen noodgedwongen later geplaatst worden. Gerard kon net op tijd terugkeren naar België om aan de lockdown in Rwanda te ontkomen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook