Update: bouw van klassen in Murama en watervoorziening in Mutete

Een belangrijke update inzake de bouwwerken voor de scholengroep in Murama en de werken voor de watervoorziening in de parochie Mutete

Verbouwing acht klassen lagere school Murama

Eerder kon u al lezen in deze blog dat de Provincie West – Vlaanderen het mogelijk maakte om acht bestaande klassen te verbouwen en te moderniseren. VRV Umubano ontving de vergunning om 8 oude klassen van de basisschool Murama-Kisaro te verbouwen en aan te passen aan de huidige normen.

Hier ziet u een beeld van het bestaande te verbouwen geheel.

het oude schoolgebouw

Een bedrag van 12.000 € is voorzien. De provincie betaalde inmiddels 9.600 € als voorschot. Het CPPA Kisaro, onder leiding van Gerard Moerman, zal deze bouwwerken in januari 2020 aanvatten. De bedoeling is de werken na 6 maand op te leveren.

Nieuwbouw secundaire school Murama

Ondertussen bouwt het CPPA Kisaro een eerste blok van zes klassen

MURAMA skeletten nieuwbouw

voor de secundaire afdeling van Murama. De secundaire school van Murama telt 1937 leerlingen. Dit gebouw wordt gefinancierd door het Comité Kisaro-Genk en door Kunga Ruandahilfe (een Duitse organisatie) waarmee het CPPA Kisaro ook samenwerkt.
De werken vorderen goed. Hieronder een foto van de nieuwbouw blok 5 zoals het er begin november 2019 uitzag:
MURAMA nieuwbouw blok 5

Watervoorziening in parochie Mutete

In Mutete heeft het CPPA Kisaro in opdracht van UMUBANO een ondergronds regenwaterreservoir van 30 m³ gebouwd.

Mutete ondergrondse citerne
Daarin wordt het regenwater opgevangen van Blok 1 van de basisschool van de parochie Mutete. De parochieschool van Mutete heeft 1500 leerlingen. De kostprijs bedraagt 2.000 €. De goten voor een bedrag van 900 € werden gefinancierd door stad Deinze.
MUTETE goten te plaatsen

Print Friendly, PDF & Email
Facebook