HUMURA plaatst automatisch irrigatiesysteem

Sinds het jaar 2015, heeft de organisatie HUMURA, in partnerschap met de Vlaams-Rwandese Vereniging Umubano, een opleiding opgestart in agro-ecologie en in agrobosbouw ten voordele van de landelijke jongeren van Gisaya.

DOELSTELLING

De voornaamste doelstelling van deze pedagogische boerderij is de jongeren die slecht of niet geschoold zijn theoretische en praktische kennis bij te brengen om ze te helpen de landbouwpraktijken te verbeteren zodat ze de landbouwproductie op de terreinen die ze erven van hun ouders kunnen verhogen. Dit met naleving van de milieubescherming en door toepassing van een ecologisch landbouwkundig systeem. Deze praktijken hebben betrekking op de verjonging en bescherming van de bodem, de integratie van dieren en bomen om de bodemkwaliteit te verbeteren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de beschikbare middelen die voor iedereen toegankelijk zijn om de vernielers van de planten te bestrijden en tegelijk de lokale zaden te vrijwaren en de korte circuits te bevorderen om de productie te commercialiseren.

FINANCIELE PARTNERS in dit project

Het installatieproject van het geautomatiseerde irrigatiesysteem in de boerderij in partnerschap met de vereniging Umubano en de Provincie West-Vlaanderen is gestart in februari 2020.

Lees het volledig verslag verlucht met foto’s opgesteld door Albert NKUNDA, projectverantwoordelijke: klik hier

Print Friendly, PDF & Email
Facebook