De gift van een geit maakt schoolgaan mogelijk en nog veel meer…

In samenwerking met de lokale partner NUFASHWA YAFASHA loopt dit project in het district Gatsibo, Rwanda. NUFASHWA YAFASHA betekent vrij vertaald: wie hulp krijgt kan op zijn beurt anderen helpen). Een geit schenken aan erg arme families maakt het voor hen mogelijk om een kind naar school te laten gaan. Raar maar waar. De geit geeft melk dus verbetert hun voeding. Geiten kweken gemakkelijk en kunnen inkomen generen. Bovendien zit in dit project een continuïteitsprincipe: een familie ontvangt een of twee geiten en zodra de geiten zich voortplanten, is de familie verplicht op haar beurt een geitje aan een andere arme familie door te geven. En zo is de continuïteit van het project verzekerd zonder bijkomende financiering. Prachtig toch! Dat is echt wat Nufashwa Yafasha wil zeggen!

Voor de projectfinanciering staan de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaams-Rwandese Vereniging Umubano vzw in samen met Nufashwa Yafasha, voor een totaal budget van €2.670.

Een volledige beschrijving van dit project vind je op onze website met deze link: https://umubano.be/gift-van-een-geit-maakt-schoolgaan-mogelijk/Gift van een geit maakt schoolgaan mogelijk

Print Friendly, PDF & Email
Facebook