Dankzij de provincie West-Vlaanderen acht nieuwe klassen in Murama

Met een financiering van de provincie West-Vlaanderen van 12.000 EUR bouwt de “afdeling bouw” van het C.P.P.A. van Kisaro acht nieuwe klassen voor de Groupe Scolaire de Murama.
 

De Groupe Scolaire de Murama:

Eén van de merkwaardige verwezenlijkingen in het District Kisaro is het tot stand komen van De Groupe Scolaire de Murama. Deze scholengroep zorgt voor de opvoeding en ontwikkeling van ongeveer 2000 kinderen. Het gaat er van kleuteronderwijs tot en met de secundaire afdeling. Dit gebeurt allemaal in een land waar schoolbezoek niet vanzelfsprekend is. Dit komt o.m. door extreme armoede – waar wij in het rijke Westen zelfs geen benul van hebben. Kinderen moeten er dikwijls grote afstanden afleggen om de school te bereiken. Als de ouders het schoolgeld kunnen betalen! Het is geen zeldzaamheid dat de kinderen ’s morgens voor 6 uur te voet moeten vertrekken. Beeldt je dat eens in.

Een eigen bouwonderneming

De ngo C.P.P.A. uit Kisaro heeft een afdeling bouw onder leiding van Havugimana Charles. Deze afdeling heeft de bouw van een nieuwe kleuterschool al op haar palmares. Die bestaat uit 3 klassen en bevindt zich in de cel Gitatsa van de sector Kisaro. Zij gaan de acht nieuwe en totaal vernieuwde klassenbouw op zich nemen.

Je wil natuurlijk het volledige verhaal lezen, met foto’ en al, klik dan hier.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook