Bibliotheek & links

Algemeen

Weblink De Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Verneem alles over de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Weblink Belgische Technische Coöperatie, nu ENABEL genoemd

Als openbare dienstverlener steunt ENABEL ontwikkelingslanden in hun strijd tegen armoede. Concreet beheert ENABEL ruim 200 projecten in een twintigtal landen, vooral in Afrika, maar ook in Azië en Latijns-Amerika.

Weblink De 4de pijler

Het 4de pijlersteunpunt van de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking verschaft informatie en advies aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden.  

U vindt ons ook terug op hun website 

Ook de Vlaams-Rwandese Vereniging is ondertekenaar van de oproep van 11.11.11 om de mensen in het zuiden extra te steunen om het hoofd te bieden aan de coronacrisis. (toevoeging dd 16/05/2020)

Weblink Donor Info

“Geven…maar aan wie?”, is een vraag die velen zich af en toe stellen. De databank Donorinfo.be verschaft objectieve gegevens over verschillende organisaties die meewerken aan het goede doel, zodat je zeker een goede zaak vindt die bij je past. Donorinfo heeft tot doel deze informatie op een zo transparant mogelijke wijze weer te geven. Zo kan de schenker in functie van zijn eigen criteria een keuze maken uit een divers aanbod van meer dan 220 goede doelen die personen in nood helpen.

Weblink Gatagara

Priester Joseph Fraipont stichtte in 1958 met de steun van Misereor een centrum voor gehandicapten te Gatagara. Sinds 1962 verstrekken ook de Auxiliaires Féminines Internationales kwaliteitszorg in dit Home de la Vierge des Pauvres. (deze website bestaat enkel in het Frans)

Weblink Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting stelt gegevens over goede doelen (bv. financiële gegevens van de Nationale Bank van België) ter beschikking van een breed publiek. Dit wekt vertrouwen bij partners én donateurs. Via Goededoelen.be zetten we Belgische verenigingen en stichtingen in de kijker. Dat gebeurt uiteraard via de website, maar ook via de bijhorende nieuwsbrief en social media-kanalen.

Weblink The Nile Institute

Ken je Lode Van Pee? Hij is de architect van het Museum in Butare destijds door Koning Boudewijn aan Rwanda geschonken. Hij is momenteel ver gevorderd in het bouwen van het Nile Insitute dat studies op de Nyabarongo zal organiseren en een bezoekerscentrum zal inrichten. Wil je de bouwwerkzaamheden van het project op de voet volgen, dan kan dat perfect!

Weblink Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De zogenaamde Millenniumdoelstellingen werden opgevolgd door Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals.  Deze worden onderschreven door Umubano.  Via deze link verneem je er alles over.

Weblink Startkabel Rwanda

Een verzameling weblinks over Rwanda.

Weblink Stedenband

Hier vindt u informatie over de stedenband tussen Waregem en Gatsibo

Gender

Weblink SOLFA

Sinds 2006 stimuleert het ‘Solidariteitsfonds Afrikaanse Vrouwen’ of ‘Solidarité femmes Africaines’ zelfredzaamheid en lokale solidariteit met als doel de levensomstandigheden van vrouwen in (Centraal-)Afrika te verbeteren.

Jeugd

Weblink Kinderhulp Rwanda

Een vzw die steun verleend aan Rwandese weeshuizen en weeskinderen vanuit Kruishoutem.

Landbouw

Weblink Bees for development

Bees for Development Trust is an international charity working to promote sustainable beekeeping in developing countries, to support livelihoods and to conserve biodiversity.

Organisaties

Weblink Nationale Loterij

Lees meer over de subsidieregeling van de Nationale Loterij

Weblink Ontwikkelingshulp Oost-Vlaanderen

Link naar de provincie Oost-Vlaanderen met informatie over ontwikkelingssamenwerking en mondiale solidariteit.

Weblink West-Vlaanderen

Vraag in 5 stappen een subsidie aan voor jouw initiatief in het Zuiden.

Weblink Noord-Zuid Waregem

Alles over de noord-zuid organisaties in Waregem

Weblink Paters Salesianen

De paters Salesianen van Don Bosco hebben aan het Lac Muhazi, niet ver van de hoofdstad Kigali, een zeer dynamisch project dat ten goede komt aan de lokale bevolking.  Via deze link kan je een YouTube film daarover bekijken. (de film duurt ongeveer 20 minuten en het commentaar erbij is Frans gesproken)

Tijdschriften

Weblink De Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Glo.be de nieuwsbrief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in jouw mailbox ontvangen: klik op de link hiervoor

DIVERSE BLOGLINKS

Bloglink Blog van Lieze Goemaes, afgestudeerd aan HOWEST

Lieze is recent afgestudeerd van Howest, richting Toegepaste Gezondheidswetenschappen. Zij loopt stage te Mutete in kader van het project ‘duurzame drinkwatervoorziening te Mutete’ i.s.m. Bosaq, De Watergroep en Howest.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook